Иван Монев - кандидат за общински съветник от коалиция "Ние гражданите"

Казвам се Иван Монев и съм кандидат за общински съветник от коалиция „Ние гражданите“ – единствената местна коалиция в състав ДРП Българската пролет, БЗНС, РДП, Земеделски съюз “Ал. Стамболийски”.

Иван Монев

За мен

Роден съм преди 42 години в Бургас. Женен съм и имам три момчета.

Не знам дали съм идеалист, дали съм прекалено праволинеен, но няма как да съвместя моралните си възгледи с ширещата се повсеместна корупция в нашата страна. Всичко е подчинено на нея – обществен и политически живот, социални връзки и контакти, сферата на здравеопазването, просветното дело, културата, селското стопанство… всичко.

Закономерно, животът в една голяма община, каквато е бургаската, не може да остане встрани от тези корупционни процеси. Едни и същи фирми печелят обществените поръчки, изсмукват европейски парични средства за безсмислени проекти, които обогатяват шепа близки на местната власт хора. Това положение задължително трябва да се промени, ако искаме да имаме държава, град, народ и бъдеще за нашите децата и за нас самите.

Възпитаник съм на НЕГ „Гьоте“, завършил съм висшето си образование във ВХТИ „Асен Златаров“.

През 1999 година заминах да уча  в Германия  и следвах четири години в град Бохум, но нямаше как да не се завърна тук в Бургас, да не бъда в страната си. Да, в чужбина всичко е регулирано и подредено, но корените ми са тук, а вече имам и трима сина. Върнах се, за да бъда и аз един от тези, които да работят в насока промяна към към по-добро!

От 2005 година развивам успешен частен бизнес с хигиенни консумативи.

В свободното си време обичам да плувам, да ходя на риболов или да играя шах.

Включвам се в политическата битка за място в Общинския съвет на Бургас, защото имам знанията, опита, визията и идеите, които искам да вложа в преобразяването на нашия град.

Приоритетни теми в моята програма са: данъчните облекчения за местните фирми, прозрачност на обществените поръчки, стимулирането на раждаемостта, регулацията на етажната собственост и много други.

Убеден съм, че за града и общината може да се направи повече – създаване на благоприятна инвестиционна среда, преференции за дребния и средния бизнес, истинска прозрачност и конкуренция при провеждането на обществените поръчки, използването на общинската полиция за установяване на ред и спокойствие в града, а не за санкциониране на дребни нарушители, подобряване на растителната среда, транспортната схема.

Искам да съм честен с вас: разполагам само с енергията, знанията и честността си, които да Ви предложа, за да превърнем заедно мечтите в реалност.

Да гласуваш е важен свободен избор, от който зависи всичко!

За кого – решавате Вие, за да заживеем така, както желаем и заслужаваме! Вярвам, че в тази „игра“ трябва да има нови и неопетнени хора!